
בניית חנות אינטרנטית לעסק: שלבים עיקרים
משבר הקורונה המתמשך הביא להאצת תהליכי דיגיטליזצייה בכל התחומים והענפים, ורבים מבעלי העסקים הבינו כי עליהם לבנות חנות אינטרנטית כדי לשרוד את התקופה ולהמשיך למכור מוצרים ללקוחות הקיימים וללקוחות חדשים. למעשה, בניית חנות וירטואלית הפכה לדבר החם ביותר בקרב בעלי העסקים והיזמים, באמצעות החנות המקוונת ניתן למכור מוצרים או שירותים מסביב לשעון, ללא מגבלת מיקום, ולא מעט מבעלי החנויות באינטרנט החלו לצמצם ולסגור את החנויות הפיזיות ולהתמקד במכירות באינטרנט.
כדי לבנות חנות אינטרנטית יש מספר שלבים עיקריים, את החנות מומלץ לבנות רק בעזרת המומחים המנוסים, ולאחר השלמת שלב הבנייה של אתר המכירות חשוב לקדם ולפרסם אותו במנועי החיפוש, ברשתות החברתיות ובפלטפורמות נוספות.
תהליך בניית חנות וירטואלית
כאמור, בתהליך הבנייה של חנויות אינטרנטיות על ידי חברה מקצועית יש מספר שלבים הכרחיים ומובנים לפני העלאת החנות לרשת האינטרנט. השלב העיקרי הוא לבחור נכון חברת לבניית אתרים. לאחר סקר שוק והשוואות, יש לאפיין צרכים, להגדיר קהלי יעד, לבדוק מתחרים ורק אז מתחילים בפיתוח האתר.
השלבים העיקריים לבניית חנות וירטואלית הינם:
• אפיון לקוח – שלב האפיון הוא קריטי ואין לוותר עליו. חברת מקצועית לבניית אתרים עורכת מסמך אפיון מפורט על מנת להכיר היטב את הלקוח, להבין את צרכיו הייחודיים, להגדיר מטרות ולתאם ציפיות מול הלקוח. מסמך האפיון מסייע גם לצוות הפיתוח ולמעצבים ועל בסיס המידע מכינים סקיצות ועיצוב ראשוני, ומפתחים חנות מתקדמת טכנולוגית המתאימה לכל הדפדפנים, המסכים והמכשירים, כלומר אתר רספונסיבי.
• עיצוב החנות האינטרנטית – צוות המעצבים והמעצבות של חברת בניית אתרים מגבש קונספט מקורי וייחודי לעיצוב החנות המיועדת ללקוח, לכל חנות באינטרנט יש להתאים עיצוב ייחודי המותאם למאפייני העסק וקהלי המטרה. עיצוב מקורי ונוח משפר משמעותית את חוויית המשתמש ומבטיח יותר מכירות.
• פיתוח האתר – את החנות הווירטואלית אפשר לפתח באמצעות פלטפורמות ייעודיות, למשל וורדפרס או מערכות לבניית אתרי מכירות. עדיף לפתח את החנות על ידי צוות הפיתוח המיומן של חברה מקצועית ומובילה לבניית אתרים. יש לוודא כי מפתחים חנות וירטואלית מתקדמת טכנולוגית.
• הקמת החנות וחיבור למערכת סליקה – בסיום שלב פיתוח האתר מקימים דפי קטגוריות ועמודי מוצר, מעלים תמונות, מוסיפים תוכן ומחברים את החנות למערכת סליקה מתקדמת ובטוחה.
• העלאת תכנים לדפי האתר וחיבור למערכות חיצוניות – בשלב זה משלימים את עמודי המוצר, מוסיפים תכנים איכותיים ומקוריים, משפרים את התמונות, מלטשים את העיצוב הכללי ומחברים את החנות החדשה למערכות חיצונים, לדוגמה חיבור לגוגל אנליטיקס, לרשתות החברתיות ועוד.
• בדיקות והעלאה לרשת – רגע לפני העלאת החנות הווירטואלית לאינטרנט מבצעים בדיקות QA כדי לאתר ולתקן באגים.
לסיכום, בניית חנות באינטרנט מתאימה לרוב העסקים, כולל עסקים קטנים. מומלץ לפנות למומחים כדי לבנות חנות וירטואלית מעוצבת ומתקדמת טכנולוגית המתאימה גם למובייל.
אודותינו
